Abráziós Blog

Hogy miről is szól ez az egész? -Egyetemi történetek, földrajzi érdekességek, és sok minden más ami a későbbiekben kiderül...!

Friss topikok

Címkék

2010 (1) 2012 (1) Alaska (1) Alaszka (1) Antarktisz (1) Arizona (1) Bükk (1) Eyjafjallajökull (2) fotó (8) Grönland (1) Iceland (2) Izland (2) jég (1) jordánia (1) Katla (1) kép (7) kereszt (1) Kína (1) litvánia (1) Magas-Tátra (1) NASA (1) oltár (1) petra (1) Pripyat (1) Russia (1) sör (2) St.Helens (1) Szlovákia (1) Tarajka-völgy (1) természet (4) USA (2) város (2) videó (1) vodka (2) vulkán (1) Címkefelhő

Eyjafjallajökull, Izland

2012.08.19. 09:56 T48G

Tudom, volt már hasonló témában poszt erről a vulkánról, de a minap találtam egy érdekes videóklippet. Igazából nem hagyományos kamerás videó, hanem egy timelapse nevű fotó technikával készült. A technika lényege, hogy a fényképezőgép bizonyos időközben fotóz, majd egy program segítségével filmmé fűzi össze.
Az alkotást Sean Stiegemeier készítette, aki már jó pár világhírű együttesnek készített videókat (pl. a Skrillexnek). Ez a montázs videó maga 4 napig készült a 2010es kitörésről, de sajnos a rossz időjárási viszonyok miatt a villámokról és a láva-szökőkutakról nem tudtak felvételeket készíteni, de szerintem így is eléggé látványos lett.



/Ha nem indulna el/
Zene: Jónsi - Kolniður (jonsi.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://abrazios.blog.hu/api/trackback/id/tr684719588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása