Abráziós Blog

Hogy miről is szól ez az egész? -Egyetemi történetek, földrajzi érdekességek, és sok minden más ami a későbbiekben kiderül...!

Friss topikok

Címkék

2010 (1) 2012 (1) Alaska (1) Alaszka (1) Antarktisz (1) Arizona (1) Bükk (1) Eyjafjallajökull (2) fotó (8) Grönland (1) Iceland (2) Izland (2) jég (1) jordánia (1) Katla (1) kép (7) kereszt (1) Kína (1) litvánia (1) Magas-Tátra (1) NASA (1) oltár (1) petra (1) Pripyat (1) Russia (1) sör (2) St.Helens (1) Szlovákia (1) Tarajka-völgy (1) természet (4) USA (2) város (2) videó (1) vodka (2) vulkán (1) Címkefelhő

Élménybeszámoló egy bükki estéről!

2012.08.16. 12:36 Nordenskiöld

Figyelem a következő sorok a nyugalom megzavarására alkalmasak! Vagy mégsem?


Egy szép csütörtök délután úgy döntöttünk a nagy melegre való tekintettel, hogy nem a hűthetetlen ( na jó télen egészen sikerül is) panelban, hanem egy összkomfortosnak alig mondható pár négyzetméteres barlanglakásban töltjük az estét. Ez pedig nem volt más hely, mint a sólyom-kői barlanglakás, amelyet nem messze a Magos-kőtől találhatunk meg, a nyugat felé vezető kis csapáson keresztül majd balra le a völgyben majd ott jobbra és kész is! De mielőtt nekivágnánk szeretnénk megköszönni annak a 2 úrnak akiknek hathatós segítsége nélkül nem tudtunk volna még indulás előtt meginni pár sört a felső-majláthi városrészben. Ha az első úriember nem keresi 5 percen keresztül a bérletét(amit valószinű azóta sem talál), és ha a második úriember szétnéz mielőtt a villamossínekre teszi gépjárművét (és nem okoz magának több százezres kárt,(mert hát az Opel jobb eleje mondjuk ki, eltűnt a villamos alatt valahol) talán elérjük a 6 órakor induló 15-ös társasszemélygépjárművet. Viszont így a 7 órai is kiváló volt, főleg a meggysörrel.

Visszatérve a barlanghoz: elég jó hely mondanom sem kell ajtóval zárható, 2-3 ágy, egy asztal, egy igencsak megstrapált celofánnal körbetekert kályha volt az alapfelszereltség, illetve kint egy tűzgyújtásra kijelölt hely + két pad egy asztallal. Zsír ugye? Bent klíma nélkül nyitott ablaknál, ajtónál is max. 15 fok.


De azért jártak hozzá extrák is,az egyik ilyen volt Carlos a pele (nem, nem a focista) aki egész éjszaka tartó nyígásával, illetve mozgolódásával nehezen segített minket az elalváshoz. (Ui: a felső ágyat meghagytuk neki, had mozogjon, illetve felhívnám mindenki figyelmét, hogy azok a kis barna bigyók, az sem cukorka, sem tortadara szerepét nem töltik be, azt Kárloszka hagyta ott. Amekkora mocsadék volt még hozzánk is hullajtott párat..)

Így nézett ki a gyanúsított P.Carlos!!

Eléggé sötétedett mire felértünk, de még pont időben ahhoz, hogy a tüzet előkészítsük (Bear Grylls bácsi mindig aszonta sötétedés előtt legyen tűz) és fantasztikusabbnál fantasztikusabb konzerv ételeinket elkészítsük (Bear bánál sosincs ilyen de mi elővigyázatosak voltunk). A vecsési töltött káposzta egész jó volt.  Este a triász mészkő szirtek mellett töltöttük időnket, figyeltük a zajokat, illetve éreztük hogy füstöl a hamu…jó büdös volt. Az estét egy pipázással végeztük be majd úgy 2-3 fele aludtunk el. Vagy próbáltunk mer Carlos nem hagyta. A lefele menet nem volt necces, de a pisztráng elég drága odalent. Inkább rágcsálok palát minthogy annyit fizessek egy halért :P.

A bejegyzés trackback címe:

https://abrazios.blog.hu/api/trackback/id/tr414715425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása